maanantai 6. helmikuuta 2012

Ice cold

Talvella kuvailu on suhteellisen haastavaa varsinkin kun nämä jokavuotiset paukkupakkaset yllättävät. Kuitenkin kun lomailee viikonloppuna intistä, niin silloin varsinkin tekee mieli valokuvailla. Kuitenkin sään takia ei ole tehnyt mieli lähtä toteuttamaan itseään ulkoilmaan.

Yritin kyllä viikonloppuna kuvailla, mutta tulokset ei ole jaettavan arvoisia. Pakkasta oli sen legendaarisen -25. Vaikka oli tuplalapaset ja sormikkaat kädessä, mutta silti näpit oli säykkinä. Hanskat oli vielä niin isot, että pilkkopimeässä ne peittivät kameran tarkennusvalon ja kaikki tuntui menevän pieleen.

Sisätiloissa onneksi pääsin makroilun vauhtiin. Käytin kuvissa yhtä sateenvarjoa, jonka laitoin heijastamaan oikealta ylhäältä kohteseenpäin.

Nallekuvassa käytin myös yhtä salamaa ammuttuna vasemmalta ilman sateenvarjoa tai muita hajottimia. Salama oli aivan kohteen tasalla, jolloin kudotut neuleet tuli paremmin esiin.

Music Part 1 Teddy
Music Part 1                                                            Teddy

Onneksi kuitenkin tänään lämpötila laski ja arska paistoi ettei enää tarvinnut pelätä hypotermiaa. Lähdin ystäväni Mikan kanssa ajelemaan pitkin Jyväskylää ja etsimään hienoja kuvausmestoja.

Mika
Mika

The Concentration
The Concentration

Lopulta eksyimme kärkisten sillalle, Korpilahdelle. Siellä oli hienot näkymät järvelle. Ilma oli yllättäen tuulen ansiosta kolea, mutta otoksia saatiin mukavasti. Meidän takana ollut aurinko toi lumenpinnalle upean kontrastin, joka mielestäni näkyy hyvin tässä kuvassa. Muokkasin kuvaa mustavalkoiseksi ja lisäsin photoshop lightroomin black arvoja, jolloin kuvasta tuli ns. karumpi.

The Shadows
The Shadows

Sain myös sillan tukikaapeleista mielestäni oivan vinotaiteellisen näkemyksen.

The Cables
The Cables


HUOM! Jos joku Jyväskyläläinen lukija tykkää tulla malliksi, niin voi ottaa rohkeasti yhteyttä vaikka sähköpostilla osoitteeseen joonas.tikkanen91@gmail.com. Kuvailu ihan harrastemielessä ja annan mallille luvan päivitellä profiilikuvaa vaikka naamakirjaan. :) 

1 kommentti: