sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Remember vinyl


Remember vinyl from Joonas Tikkanen on Vimeo.

Tekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia viime vuosina, että jopa kännykällä voi kuvata HD laatusta videota. Päivittelin tuossa ennen vuoden vaihdetta vanhan Sony a200 -kameran enemmän ammattimaisempaan kalustoon nimittäin A77:n. Vanha kamera oli ollut ahkerassa käytössä kolmisen vuotta ja oli aika päivitellä se uuteen. Uusia ominaisuuksia tuli roimasti vanhaan kameraan verrattuna enkä vieläkään hallitse ihan kaikkia,  vaikka se on ollut käytössä jo yli kuukauden.

Kamerallani voi siis ottaa full HD (1920x1080) laatuista videota 50 ruudun sekunti vauhdilla. Paneuduin kunnolla HD videokuvaamisen maailmaan ja teetin pätkistä 720 kokoisen videon. Videon punainen lanka on legendaarisessa vinyyli formaatissa. Omistan muutamia vinyylejä ja kuuntelen niitä aina lämmöllä. Joillekkin ei ehkä LP nostata juurikaan fiiliksiä, mutta minusta se on aivan muuta kuin pelkkää rätinää. Kirppareilta löytyy usein mahtavia löydöksiä. Yksi parhaista ehdottomasti on "Saturday night fever" -leffan soundtrack. Vaikka se on hieman kulunut niin se tuo vaan enemmän fiilistä kuuntelun kun on rahinaa kokoajan taustalla.

Jos jotain kiinostaa niin minulla on DJ vehkeet. Eli videolla näkyy Reloopin DigitalJockey ME kontrolleri johon on yhdistetty Kam DDX800 suoravetoinen vinyylisoitin. Kajarit on kirpparilta halvalla saadut, mutta hintaansa nähden äänen laatu on tähtiluokkaa. HUOM hintaansa nähden! :)

Videota kuvatessani kamerassa oli kiinni 16-50mm f/2.8 objektiivi. Linssillä pääsi mukavasti makro etäisyydelle ja piirtokin on huippuluokkaa. Valona toimi vanha kunnon pöytälamppuni, josta tuli ihan riittävä valo kuvailuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti