tiistai 22. toukokuuta 2012

Alkukesän fiilistelyjä Satun kanssa

Satu

Kesä alkaa jo häämöttämään ihan nurkan takana. Ainakin säitten puolesta. :)

Lähdettiin taas Satun kanssa kuvailu puuhiin. Päädyimme Tuomiojärven rannalle Viitaniemeen. Taivas oikein loisti mukavasti sinisyyttään. Rannalla oli hieno koivu ja kivi. Paikka näytti sopivalta aloittaa ekat kuvaukset.

Ensimmäisessä käytin kahta salamaa. Asettelin salamat toisen n. 45 kulmaan vasemmalle ja toinen oikealle. Oikeanpuoleisesta salamasta laitoin sateenvarjon pehmentämään valoa. Salamat oli miltei pakollinen sillä valo oli niin kirkasettä oli mahdotonta saada taivasta ja mallia valotettua niin tasaisesti että kumpikin olisi tullut edustavasti esille kuvista.

Rannalla tuuli aikalailla että yksi salama meinasi lähte ilmaan ja se kaatui jonka vuoksi yksi sateenvarjon aukaisin metalleista katkesi. Onneksi sateenvarjo ei ole kallis hankinta, joten menetys ei ollut kauhea. Varjo kuitenkin toistaiseksi aukeaa normaalisti.

Satu

Muutaman kivi posetuksen jälkeen siirryttiin rantaa hieman eteenpäin ja huomattiin hieno laituri, jossa päätimme jaktaa kuvailuja. Laitoin laiturin toiselle puolelle laiturin tankoon gorillapodilla kiinni yhden salaman. Muutaman räpsyn jälkeen huomasin tarvitsevani kuitenkin toista salamaa valaisemaan toisenpuolen kasvoista. Laitoin sen toiselle puolelle samalle vahvuudelle kun toisenkin joku oli 1/4.

Satu
Satu Satu

<
Rantakuvailujen jälkeen suuntasimme keskussairaalan lähellä olevaan rautatielle, joka suuntasi hollilla olevalle tehtaalle. Saimme auton parkeerattua onneksi lähelle rataa. Asettelin 50mm linssin paikalleen tuomaan syväterävyyttä. Ja aloimme räpsiä kuvia.

Satu
Satu Satu

Näin jälkiviisaana ajatellessa olisi ehkä pitänyt käyttää kuitenkin vähintään yhtä salamaa valaisemaan paremmin mallia ja tuomaan sateenvarjon kanssa pehmeää valoa kovaan aurinkoon nähden. Mutta aina sitä oppii uutta itsekkin. Kuitenkin lopputulos ei ainakaan kuvaajan mielestä täyttä sontaa. Mukavata oli kuitenkin, joka pääasia kuvausreissuissa onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti