perjantai 18. toukokuuta 2012

Valmistujais kuvausta lähiö miljööstä hylättyyn tehtaaseen

Eilen oli ehkä hienoin päivä aikoihin. Heti aamusta lähdettiin DJ ystäväni Juhanan kanssa keikalle Suonenjoelle iirock festarin ennakko tapahtumaan. Keikka oli vasta iltapäivästä ja aikomuksena oli ennen sitä lähteä kuvailemaan ystäväämme Jannea, joka värväsi meille kyseyselle DJ keikalle, vähän tavallista epänormaaleihin paikkohin.

Lähdimme Jannen johdolla katsastelemaan kuvauspaikkoja mitä hänellä oli jo valmiiksi mietittynä. Suuntasimme ensin Iisveden sahan lähellä olevaan asuinalueeseen. Paikka oli tosi kiehova. Miljööstä hehkui hyviknin historiallinen fiilis. Paikka oli täynnä vanhoja omakotitaloja aivan vierivieressä. Asuinalueen keskeltä meni muutama tosi nostalgista henkeä herättävä kapeaa hiekkatietä. Paikasta hyvinkin tulee mieleen vanhat mustavalkoiset suomi leffat.


Janne Janne


Muutama kymmentä kuvaa otettua tuli paikallinen asukki mukavassa aamupäivä hiprakassa kyselemään, että ollaanko kiinostuneita paikasta. Me tietysti alettiin juttelemaan miehelle takaisin ja hän kertoi mielenkiintosta settiä paikasta. Hän kuulemma oli omistanu neljä taloa lähiöstä joskus aikoinaan ja omakätösesti oli remontoinut niitä. Nyt hänellä oli vain yksi talo kuvauspaikkamme lähellä. Hän jopa kutsui meidät katsomaan taloaan sisältä päin. Mies vaikutti pohjimmiltaan rennolta ja kolmistaan uskallettiin mennä kurkistamaan taloon. Se oli hyvinkin modernisoitu ja hänen omantyylisensä. Seinät ja katot oli aikalailla pelkkää puuta. Pienen kurkistus reissun jälkeen sanottiin miehelle heipat ja jatkettiin muutaman ulkopuolisen avustuksella kuvausreissua vanhalle hylätylle tehtaalle.

Janne Janne

Kun päästiin löydettiin tehtaan vierestä ränsistynyt varastorakennukset tyyppinen mesta. Menimme ensin sinne kuvailemaan. Spotti oli hyvinkin hienosti ränsistynyt. Lasinsiruja oli maassa paljolti ja lattia oli aika lahoamaisillaan. Rakennuksen poikki kulki hienot junaraiteen tyyppiset kiskot, jossa ehkä silloin tehtaan toiminta aikanaan kuljenut jonkinmoiset kärryt tai jotain.
Kuvasin otokset kolmella salamalla. kaksi mallin kummaltakin sivuilta ja yksi Juhana salama pidikkeenä antamaan takasalamaa.
Otimme muutaman kuvan radan päällä. Sitten vaihdoimme spottia käytävän reunalla olevalle reunukselle. Laitoin toisen salaman ns. hiusvaloksi suoraan mallin taakse ja toisen salaman mallin vasemmalle puolell valaisemaan mallia. Kuvailujen jälkeen suuntasimme itse tehtaalle.

Janne

Tehdas oli todellaki hyvin laitettu mäsäksi. Paikkaa oli joskus käytetty myös airsoft taistelu areenana kun tehtaan ulkopihalla oli maa ihan valkoisenaan valkoisia muovikuulia. Tehtaasta oli kaikki ikkunat rikottu ja seinät miltei kokonaan auki revitty. Alakerta oli hyvinkin tyylikäästi raiskattu. Graffitejä kaikkialla ja hauskoja kirjotuksia. Yläkertaa oli mukavan avara avo ikkunoiden takia. Päätin ottaa yhden isoista avoikkunoista kuvauskohteeksi.
Janne

Lisää kuvia tehtaasta löytyy Olli Korhosen blogista.
Linkki Blogi kirjotukseen!

Kuvailujen jälkeen katsastettiin loppu tehdas. Ei voi muuta sanoa kuin tosi mellevä paikka! :DD
Sitten jatkettiin matkaa ja pysähdyimme vähän matkan päähä karulle junaradalle, joka oli kasviston peittämänä. Olimme ohimennessä katsastaneet paikan ja päätimme tehdä nopean kuvaus session radan päällä. Asettelin 50mm runkooni ja Janne alkoi kävellä junarataa pitkin kameraa kohti. Kuvista tuli tosi eläväisiä ja kuvaajan mielestä onnistuneita.

Janne Janne

Muutaman catwalkin jälkeen otimme vielä muutamia kuvia normi istuskelu kuvia radan päällä. Kello oli siinä vaiheessa jo aika paljon ja alkoi tulla keikalle kiirehtimisen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti