tiistai 8. toukokuuta 2012

Kuvauskeikka Vaajakosken huudeilla

Harvoin sitä hoksaa mennä kuvailemaan omalle kotipaikkakunnalle eli siis Vaajakosken ympäristöön. Mutta tänään kuitenkin sain oivan idean oivasta spotista. Vaajakosken yleisimmin pulsujen illan/aamun ryyppy katoksena tunnettu ns. vanhan koskenpojan (K-market) takapiha. Sen seinustalla oli värikkäitä graffiteja ja muutenkin seinusta näytti kivan rosoiselta kaikkineen lasin siruineen.

Sovin kaverini Akun kanssa jo viime viikolla että lähden päivittelemään hänen naamakirja kuvaansa, mutta muitten kiireitteni jouduin aikaistamaan jo sovittua ajankohtaamme. Onneksi Akulle sopi päästä heti koulunsa jälkeen kuvailemaan. 

Pakkailin kamera setit reppuun ja kiinnitin kaksi salama jalustaarepun jalustakiinikkeeseen. Onneksi ne salamajalustat ovat sopivan kompakteja että kummatkin sujahti oikein moitteettomasti repun klipsiin. Vaikka ne ovatkin miltei 1.5m korkuisia mutta juuri sopivia matkajalustoja normaaliin potretti kuvauksiin.

Aku

Mutta siis heitin repun selkään ja menin Akua vastaan bussipysäkille. Akun saavuttua mentiin heti entisen kaupan takapihalle virittelemään kuvaus settejä kasaan. Laitoin kaksi salamaa jalustalle vastaanottamineen. Toisen kuvaajasta katsottuna oikealle ja toinen vasemmalle. Otin muutaman testi shotin. Sitten sain idean että laitan toisen salaman mallin taakse tuomaan ns. sädekehämäisyyttä ja erottamaan mallin paremmin taustasta. asettelin salamat siis ristikkäin, kummatkin noin samalle teholle. Takasalamalle laitoin hajotin peilin eteen vähän hajottamaan valoa paremmin mallin taakse. Otin kyseisellä asetelmalla muutamia kuvia kunnes vaihdoille paikkaa pylvaan luota graffitin luokse. Asettelin salamat samanlailla kun alun testi kuvissa, mutta salaman zoomi päätä laitoin 50-70mm, että sain valon paremmin ohjattua seinälle ja malliin.

Aku Aku Aku

Aku  Aku
Takapiha graffitti spotin jälkeen mentiin n. 30m alemmas alikulku tunneliin. Tunnelissa oli tosi värikäs "My Little Pony" ja Vaajakoski Graffiti :DD Laitoin uutukaiseni Sigman 70-200 f/2.8 linssin kiinni ja otin hieman kauempaa isommalla kropilla kuvia Akusta. Aurinko kivasti paistoi takaa jolla sain samankaltaista takavaloa Akuun. Laitoin toisen salaman tuomaan vastavaloa kovalle auringonvalolle.

Tunneli kuvailujen jälkeen otin muutaman kuvan vielä tunnelin viereiseltä nurmialueelta. Laitoin 50mm putken ja otin luonnonvaloa käyttäen normaaleja chillauskuvia nurmikolla. Aukon koitin pitää mahdollisimman isolla että syvyysterävyys tulisi hyvin esille.

Aku  Aku

Loppujen lopuksi oli taas mukava lähtä kunnolla kuvailemaan ja kehittelemään uutta tutuissa ympäristössä

Olen myös tehnyt kivan facebook tykkäys sivun naamakirjaan. Sieltä voi realiaikaisesti käydä katsastamassa uudet blogipäivitykset sun muut kuvat mistä en ole jaksanut tehdä blogi kirjotusta.


Valokuvaaja Joonas Tikkanen @ Facebook:

http://www.facebook.com/ValokuvaajaJoonasTikkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti